Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, taxa PNL drept „iresponsabil” la începutul crizei sanitare. Criticile la adresa lui Cîțu

În urmă cu un an, Florin Cîțu renunța la mandatul de premier, pentru care era propus, și făcea un pas în lateral pentru Ludovic Orban. Ioana Mihăilă, desemnată acum ministru al Sănătății, critica din postura de președinte al PLUS decizia lui Cîțu și a PNL.

Martie 2020 venea în România cu o dublă criză: una sanitară și alta, politică. Opoziția de atunci, formată din PNL și USR-PLUS și cu un guvern fără susținere parlamentară majoritară, încerca să forțeze alegerile anticipate.

În acest context era desemnat, pe 12 martie 2020, Florin Cîțu să ocupe funcția de premier. Doar că acesta a renunțat, din rațiuni politice, lăsând calea liberă în continuare lui Ludovic Orban.

Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile.

Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru. Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi”, își justifica atunci Cîțu decizia.

Faptul că s-a retras a fost aspru criticat atunci de actualul ministru al Sănătății.

Am urmărit cu stupoare cum premierul propus și-a depus mandatul pe motiv că este ”om de partid”. Cred că în aceste momente ar trebui să fim în primul rând oameni, și abia apoi oameni de partid. Ne așteaptă momente grele, va fi nevoie de decizii care acum par ”exagerate” dar care peste 2 săptămâni ar putea fi salvatoare și este nevoie disperată de o stabilitate politică și acțiuni coordonate, peste interesele de partid și cele electorale”, declara pe 12 martie 2020 Ioana Mihăilă.

1 COMENTARIU

  1. Ăsta e începutul,am mai spus, vedeți peste 2-3 ani!! Nu ziceați voi că trăim că nababii?!o să se mai ducă dracu și la școli,la banii ăia!!!mai bine șofer pe tir!!! și dintre tinerii de azi,peste 2-3 ani o să vă lase pistoalele pe masă și o să plece, că nu înghit atâtea,cum am înghițit minciuni noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cine este afacerista care a câștigat 7 milioane de euro din...

Deși pare o poveste de succes de pe Wall Street, o clujeancă de 41 de ani a dat lovitura. A câștigat 7 milioane de...