Ioana Mihăilă: Purtarea măștii va fi obligatorie pentru elevi

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat vineri faptul că măștile vor fi obligatorii în școli odată cu 13 septembrie.

Aceasta a adăugat că prioritatea pentru toată lumea este ca școlile să rămână deschise cât mai mult timp și să se asigure că educația este posibilă în mod fizic și în clasele de curs. De altfel, măștile sunt în continuare necesare în mediile închise.

Trebuie să avem în vedere că acestor copii care merg la școală trebuie să le oferim un cadru sigur și continuarea anumitor măsuri de protecție, așa încât transmiterea la această vârstă să rămână cât mai mică posibil. Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, purtarea măștii în spații deschise nu va mai fi considerată obligatorie. De asemenea, pentru activitățile sportive, ele vor fi preponderent încurajate să aibă loc în spațiul deschis, iar pentru activități sportive în spațiul închis se va decide în funcție de incidența din comunitatea respectivă, dacă ele se pot desfășura în spații închise sau nu fără mască”, a declarat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește vaccinarea în școli, Ioana Mihăilă a menționat că dezbaterile tehnice specifice cu CNCAV vor continua, iar diversele scenarii vor fi ajustate la specificul fiecărei școli și fiecărei comunități, iar decizia finală va fi comunicată în cel mai scurt timp posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...