Iohannis, declarații de ultimă oră despre planul de vaccinare a românilor

Președintele României s-a arătat extrem de optimist luni în vederea campaniei de vaccinare a populației, spunând că la nivel european ar putea fi folosite în paralel chiar și patru tipuri de vaccin. O imunizare în masă nu ar fi însă posibilă mai devreme de primăvară.

În condițiile în care se vehiculează mai multe date de la care ar putea începe vaccinarea și mai multe tipuri de vaccin, președintele a fost întrebat luni ce se știe sigur, de la nivelul Uniunii Europene, legat de vaccinare.

În acest moment știm sigur că sunt mai multe tipuri de vaccin în faze avansate de testare – aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem două – trei poate chiar patru tipuri de vaccin care toate funcționează bine. Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România, sigur, vorbim de primele tranșe, care vor fi suficiente pentru întreg personalul medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația cu SarsCov2 și cred că asta este o veste foarte bună”, a spus Klaus Iohannis luni, la sfârșitul vizitei făcute la Spitalul Universitar din București.

Șeful statului a oferit un orizont de timp și referitor la imunizarea la scară largă.

Cu toți pornim de la premisa că vaccinarea populației în masă se va putea petrece undeva în primăvară, însă este clar că trebuie să așteptăm un pic pentru a avea descrierea exactă pentru fiecare vaccin pentru ca medici să decidă cine ce vaccin primește ca efectul să fie optimal”, a adăugat Iohannis.

Președintele a reamintit că strategia de vaccinare este deja aprobată în Guvern și a anunțat că va fi supusă aprobării Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT), în această săptămână.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole