Iohannis: „PNRR nu e perfect, dar e rezonabil”

Președintele Klaus Iohannis dă asigurări că PNRR va fi aprobat în toamnă și, deși nu a fost perfect, „e un plan rezonabil”: „Ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică”.

Vom avea un PNRR aprobat. Mi s-a părut puțin… foarte unilateral articolul (din Die Welt- n.r.), ca să nu zic mai mult. Sunt anumite informații pe surse, care se <scurg>, nu se scuge nimic, ci sunt unii care vor să-și dea importanță și dau informații senzaționale mai departe. Dar PNRR-ul nostru – știm, am știut de la început că nu este perfect, de aceea am spus de acum câteva luni de zile că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caut soluții… Nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt planul a fost elabborat și e un plan rezonabil și va primi răspuns orice întrebare a Comisiei”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că dacă sunt proiecte neeligibile în PNRR, acestea vor fi scoase.

Nu e foarte complicat. Nu tot ce e pus în PNRR va fi realizat, dar ceea ce va rămâne, iar asta e pretenția mea, trebuie pus în practică. Nu pot să accept un plan care generic e aprobat, banii sunt disponibili și să nu realizăm proiectele”, conchide șeful statului.

Publicaţia germană WELT a analizat într-un articol recent publicat PNRR-urile prezentate de ţările din UE şi modul cum acestea au fost primite de Bruxelles. PNRR-ul României este privit cu scepticism de jurnaliştii germani care au punctat probleme care au dus la amânarea sa până în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole