Iohannis: Restricțiile nu anulează pandemia, doar o încetinesc

Președintele Klaus Iohannis susține că este foarte mulțumit de modul în care a decurs campania de vaccianare anti-coronavirus până în prezent. Șeful statului a mai menționat că restricțiile nu anulează pandemia de coronavirus.

„Am văzut că și în aceste zile la radio, la televizor, peste tot s-a dezbătut foarte mult despre restricții. Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că a venit primăvara și s-a terminat pandemia. Restricțiile nu anulează pandemia, doar o încetinesc și reprezintă o șansă pentru eroii noștri, pentru medici să îi trateze pe cei care, din păcate, s-au îmbolnăvit. Există o singură șansă pentru a ieși din pandemie: vaccinarea. Repet, nu restricțiile înlătură pandemia, doar vaccinarea în masă ne permite să ieșim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite să avem concedii la vară, să mergem la concerte, la teatru, să revenim la o viață normală”, a spus Klaus Iohannis.

„Despre anumite contre din Guvern, cu siguranță ați urmărit cu atenție ce s-a întâmplat. Au fost afirmații mai puțin fericite din diferite părți, dar haideți să revenim la campania de vaccinare. Campania de vaccinare este un succes. Am reușit să obținem un număr impresionant de doze de vaccin și am reușit să le folosim pe toate. (…) Este o reușită certă și acest lucru îl puteți verifica foarte simplu, există statistici europene. Dacă ne uităm la persoanele vaccinate cu două doze, suntem pe locul 4 în Europa”, a mai spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...