Iohannis, turist în Azerbaidjan! Răsfățat cu pâine coaptă, plimbat cu mașina electrică și dus la Icherisheher

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Azerbaidjan, a făcut cunoștință cu Icherisheher, care este unul dintre monumentele Patrimoniului Cultural Mondial.

Potrivit AZERTAC , plimbarea distinsului oaspete în jurul lui Icherisheher a început cu o cunoaștere pieței unde se află poarta Gala Gosha. Şeful statului României a fost informat despre istoria construcţiei zidurilor cetăţii.

În timpul unei plimbări cu mașina electrică, distinsul oaspete i s-au oferit informații despre Rezervația istorică și arhitecturală de stat Icherisheher, inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, despre lucrările de reparație și restaurare și amenajarea peisagistică efectuate aici. S-a remarcat că pe teritoriul Icherisheher există monumente istorice și arhitecturale unice protejate, datând din diferite secole.

În timpul plimbării, Iohannis a fost răsfățat cu pâine coaptă în tandir.

Apoi, distinsul oaspete a făcut cunoștință cu capodopera arhitecturii medievale orientale, Complexul Palatului Shirvanshahs, care este un monument istoric și arhitectural de importanță mondială.

Clădirile monumentului istoric, ridicate la începutul secolului al XV-lea, sunt situate pe cel mai înalt punct al unuia dintre dealurile Icherisheher. Este clar vizibil din Marea Caspică și din înălțimile din jurul orașului. Până astăzi, complexul își păstrează semnificația istorică și arhitecturală.

Cunoștința cu Icherisheher a făcut o impresie plăcută președintelui României Klaus Iohannis, susține publicația amintită.

Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la Baku, la invitația Președintelui Ilham Aliyev. În marja vizitei, Președintele României a deschis, alături de Președintele Republicii Azerbaidjan, Reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis la Baku are loc în continuarea convorbirilor avute cu Președintele Ilham Aliyev, la București, în data de 17 decembrie 2022, cu ocazia participării celor doi șefi de stat la ceremonia semnării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

Sursa foto: AZERTAG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...