Iohannis va face, în sfârșit, o vizită în Ungaria

Klaus Iohannis a acceptat invitația președintelui maghiar Katalin Novak de a efectua o vizită oficială în Ungaria, prima sa vizită de la preluarea mandatului în 2014.

Șeful statului este programat să sosească la Budapesta la începutul lunii octombrie, după ce s-a întors de la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York.

Ultimul președinte român care a efectuat o vizită oficială la Budapesta a fost Traian Băsescu, eveniment care a avut loc la 2 februarie 2009, când șeful statului român s-a întâlnit cu fostul președinte al Ungariei, Laszlo Solyom.

Președintele Ungariei Katalin Novak a fost primit, pe 7 octombrie 2022, la Palatul Cotroceni, cu ocazia vizitei sale oficiale în România, la invitația lui Iohannis.

Dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm”, a spus atunci șeful statului maghiar.

Suntem ţări vecine, de aceea avem nevoie ca relaţia dintre Ungaria şi România să funcţioneze. Amândoi vom lucra în acest sens şi în anii care urmează. Am convenit de asemenea că noi dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate cele – nici până acum nu am fost de acord în toate – dar cel mai important lucru este să putem discuta şi să ne ascultăm reciproc şi poate atunci putem înţelege punctul de vedere al celuilalt, chiar dacă interesele nu sunt identice şi acordul nu este identic în absolut toate domeniile”, a declarat Katalin Novak, în conferinţă de presă alături de preşedintele Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole