Ion Cristoiu: „O diversiune iresponsabilă a regimului Iohannis: Vin rușii!”

Analistul Ion Cristoiu notează pe blogul său că „e un adevăr cu valoare de axiomă că în nici o clipă la Moscova nu s-a pus problema unei invadări a unei țări membre NATO, inclusiv a României”.

„Nu e sigur nici dacă va invada Ucraina (ar fi prea costisitor, nu din punctul de vedere al sancțiunilor, ci din cel al administrării unui teritoriu cucerit), d-apoi România. […] Și cu toate acestea, mașinăria mediatică a regimului Iohannis întreține de ceva timp o atmosferă națională isterică: Vin Rușii! […]”, mai scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

El mai adaugă că, evident, „se pune întrebarea: Ce interes are Klaus Iohannis să impună o astfel de atmosferă?”. Răspunsul la întrebarea cu interesul îl oferă tot analistul, care evidențiază faptul că acest răspuns trimite la o veche șmecherie a tuturor celor care se confruntă cu probleme interne grave:.„Nimic nu acoperă problemele interne grave decît crearea artificială a atmosferei de pericol. De la acțiunea dușmanului de clasă pînă la invazia rușilor nu e decît un pas. Un pas pe care l-a făcut Klaus Iohannis. Sloganul Vin Rușii! impus atît partidelor care alcătuiesc la ora actuală un fel de Partid al Națiunii, cît și Cartelului de presă al Puterii, e piesa principală în efortul lui Klaus Iohannis de a abate atenția de la eșecul catastrofal al ultimei sale inițiative: Formarea Coaliției PNL-PSD”.

Ion Cristoiu mai adaugă că e limpede că această Coaliție nu funcționează: „Actuala Coaliție nu numai că n-a făcut nici o reformă, dar mai mult a provocat o scădere a nivelului de trai al românilor. […] Nu cred că Klaus Iohannis e atît de dus cu pluta încît să nu-și dea seama că ultima sa inițiativă e un eșec de proporții și că singura soluție ar fi alegerile anticipate, singurul moment menit a pune capăt ambiguității de pe scena politică. Mai mult ca sigur își dă seama și de aceea a apelat la crearea atmosferei isterice de pericol extern: Vin Rușii!”, conchide el.

2 COMENTARII

  1. Este un record absolut al numărului infectărilor de la începutul pandemiei in România. Unde sunt „specialiștii” din PSD?

    Tovarăşe Ion Cristoiu până la venirea rușilor mai respiri și încă mai mănânci liniștit vreo 30 de zile de pace, după care Dumnezeu cu mila.

    Astfel, daca pe 1 ianuarie gradul de infectare cu SARS-CoV-2 era 0,72 cazuri la mia de locuitori, in 12 ianuarie a trecut de 3 (3,32), iar de atunci a crescut accelerat. In 18 ianuarie incidenta a ajuns la 6,15 si a tot crescut, marti inregistrandu-se o rata de infectare de 11,03.

    Cea mai mare rata de infectare cu SARS-CoV-2 in Capitala a fost atinsa pe 22 octombrie 2021 – 16,54 cazuri la mia de locuitori.

  2. Ucraina, de la „valiză de urgență” la „ce să faci în timpul unui bombardament”: Kievul distribuie un manual de supraviețuire. Ministerul Culturii ucrainene a început să distribuie cetățenilor săi, un fel de manual de supraviețuire care explică ce trebuie făcut „ în caz de atac ”. Este „un document bogat, sunt câteva pagini scrise în ucraineană cu multe informații și puține ilustrații” care să indice „unde să găsești adăpost” în caz de război , „Ce documente să pregătești” pentru o evadare , „Ce să pui în interiorul valiză ”pentru a fi gata să supraviețuiești sau să mori frumos.

    Iată ce citim într-un document pdf pe care în ultimele zile: În pdf -ul de 25 de pagini în ucraineană intitulat În caz de situații extraordinare sau război , există o parte introductivă în care este explicată capacitatea defensivă a Ucrainei . Continuăm apoi să oferim „sfaturi pentru pregătirea acasă ”, pentru a indica „ce trebuie să faceți în caz de urgență sau într-o zonă de luptă ” și să oferim indicații pentru „a nu fi victima dezinformării ”. Documentul explică apoi „ce trebuie să faceți după primirea semnalului „ Atenție tuturor ”” și „cum să pregătiți o „ valiză de urgență ””. Un capitol este apoi intitulat Ce altceva să rețineți despre zonele de bombardare?. Și sunt indicate acțiunile care urmează să fie efectuate în timpul „bombardamentului cu arme ușoare”, „bombardamentului cu artilerie” și „bombardamentului cu artilerie cu sisteme skeet”. Pe lângă conținutul valizei de evacuare, pdf-ul indică „ce ar trebui să fie în trusa de prim ajutor ”. Urmează o invitație către populație de a fi „întotdeauna pregătită pentru situații de urgență , așa că este important să știm ce putem face fiecare dintre noi într-un moment de criză. Și acest lucru este valabil mai ales în situațiile în care serviciile pe care am contat sunt nevoite să funcționeze în regim de urgență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...