Ion Iliescu și-a dat demisia de la conducerea Institutului Revoluției Române

Fostul președinte al PSD, Ion Iliescu, să se retragă de la conducerea Institutului Revoluției Române. Președinte interimar este Alexandru Mironov, iar în alegerea unei noi conduceri va fi consultat și președintele Klaus Iohannis.

Decizia lui Ion Iliescu vine după ce, mai mulți parlamentari PNL, au depus un proiect de lege, prin care cer să se desființeze această instituție. Săptămâna aceasta, cinci parlamentari PNL şi unul al USR PLUS au depus o inițiativă legislativă pentru desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD), institut condus de către Ion Iliescu.

Alexandru Mironov a decis ca Gelu Voican Voiculescu să fie demis din poziția de director general, a anunțat IRRD într-un comunicat de presă.

Conducerea interimară a IRRD urmează să îl invite pe Klaus Iohannis la consultări în vederea pentru alegerii președintelui institutului și numirea directorului general.

”Până la consultarea Președintelui României, alegerea în funcția de Președinte și numirea Directorului General, sunt făcute cu caracter interimar. Domnul Alexandru MIRONOV – București, a fost ales în funcția de Președinte al IRRD. Colegiul Național, la propunerea Președintelui IRRD, Alexandru MIRONOV, îl eliberează din funcția de Director General pe domnul Gelu Voican VOICULESCU. La propunerea președintelui IRRD, domnul Alexandu MIRONOV, Colegiul Național l-a numit în funcția de Director general al IRRD, pe domnul Ioan SAVU – Timișoara”, arată IRRD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...