Ion Țiriac a adus în țară cea mai tare mașină din colecția sa. ”E ceva unic”. Cât costă noua bijuterie a magnatului

Publicat: 20 apr. 2024, 11:50, de Cezar Andrei, în LIFESTYLE , ? cititori
Ion Țiriac a adus în țară cea mai tare mașină din colecția sa. ”E ceva unic”. Cât costă noua bijuterie a magnatului
Ion Țiriac a adus în țară cea mai tare mașină din colecția sa

Ion Țiriac și-a prezentat, în cadrul unui eveniment, noua ”bijuterie” din colecția sa de mașini. Este vorba de un Mercedes AMG One, ce va fi expusă la salonul omului de afaceri, Țiriac Collection, din Otopeni. 

Modelul AMG One de la Mercedes aduce tehnologia de vârf din Formula 1 de pe circuit direct pe șosele. Bolidul are un motor V6 Hybrid E-turbo, 1600 cc, 1.063 CP, transmisie automată în 7 trepte. Poate să ruleze cu viteze amețitoare, de pestre 300 km/h și are la bază monopostul de Formula 1  Mercedes-AMG F1 W06, din 2015. Iar prețul acestei mașini este și el pe măsură: 2,8 milioane de euro.

Acesta poate fi admirat începând de vineri, 19 aprilie 2024, în cadrul Țiriac Collection. Mercedes AMG One este produs într-o serie limitată de doar 275 de exemplare, iar unul dintre ele aparține miliardarului român.

„Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei maşini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeţi este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găseşte şi pe piaţa liberă şi se vinde cu 5 milioane, dacă se găseşte.

Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza şi pe stradă. Pentru colecţie AMG One înseamnă un mare plus, pentru că sunt foarte puţine şi nu multe dintre ele vor putea fi accesate de public”, a  afirmat Ion Ţiriac.

 

Trecutul și viitorul mărcii Mercedes-Benz, împreună la Țiriac Collection

Evenimentul a marcat, de asemenea, o întâlnire dintre istoria și viitorul mărcii Mercedes-Benz, prin expunerea celor mai noi modele electrice din portofoliul producătorului german.

”AMG ONE, alături de impresionanta colecție de modele Mercedes-Benz prezente la Țiriac Collection, arată cât de mult moștenirea brandului nostru a evoluat în timp. Mașinile noastre, ca și societatea însăși, se schimbă permanent, ducând mai departe o istorie bogată de 138 de ani de inovație automobilistică. Privind spre viitor, Mercedes-Benz face tranziția către propulsia electrică și integrarea celor mai avansate tehnologii în produsele noastre.

Mașinile Mercedes de astăzi pot vorbi cu tine, prin intermediul sistemului nostru revoluționar MBUX, care învață din comportamentul tău de condus și se adaptează. Mașinile Mercedes astăzi sunt primele certificate din lume pentru conducere autonomă, o tehnologie deja disponibilă în unele părți ale lumii pe modelul nostru electric EQS. Mercedes-Benz nu doar îmbrățisează viitorul, îl definește”, a precizat Natalie Thompson, CEO Mercedes-Benz România.

Sursă foto: Facebook/ Tiriac Collection