Ion Țiriac nu crede că Simona Halep are vreo șansă la TAS

Publicat: 07 feb. 2024, 21:02, de Viorela Pitulice, în SPORT , ? cititori
Ion Țiriac nu crede că Simona Halep are vreo șansă la TAS

Fostul mare tenismen Ion Țiriac pare destul de rezervat cu privire la un verdict favorabil pentru Simona Halep la TAS. Miliardarul consideră că Simona a făcut o mare greșeală de la care i se și trage suspendarea de patru ani pentru dopaj.

În perioada 7-9 februarie, fostul lider mondial se află la Lausanne pentru a încerca să obțină reducerea sau anularea suspendării pentru dopaj. În prima zi, Simona Halep a stat la tribunal timp de nouă ore la audieri.

„Mă îndoiesc că TAS-ul face foarte mult. În general, nu fac, pentru că au hotărât ăia care știu ce au hotărât. Simona Halep a făcut o singură greșeală. Nu a spus de la început: «Vă rog să îi luați pe oamenii care au grijă de mine, nu pe mine. De-aia îi plătesc»”, a declarat Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

Pentru procesul de la Lausanne Simona Halep a apelat la firma americană a celebrului avocat Howard L. Jacobs din Los Angeles, care a reușit să reducă pedepsele și altor sportivi acuzați de dopaj.

În trecut, Howard Jacobs a apărat-o și pe tenismena Maria Șarapova, când rusoaica a fost depistată pozitiv la meldonium. Cu ajutorul lui, rusoaica a obținut o reducere a suspendării la TAS, de la doi ani la 15 luni. 

Patru ani de suspendare

Sportiva din Constanţa a fost depistată pozitiv, pe data de 21 octombrie 2022, cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe Halep pentru o perioadă de patru ani, din cauza unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP). Suspendarea este valabilă până la 6 octombrie 2026. 

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep. Românca a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie 2023.