IPJ Prahova: Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi delapidare; prejudiciu de aproape un milion de lei

Procurorii din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Prahova, au efectuat duminică patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, prejudiciul cauzat fiind de 994.800 de lei.

Potrivit sursei citate, percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Călăraşi şi au fost realizate la domiciliile a doi bărbaţi de 35 şi, respectiv, 58 de ani şi la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

IPJ Prahova precizează că 40 de persoane au fost conduse la sediile unităţilor de Poliţie în vederea audierii.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2017 – august 2021, cei trei ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive în valoare de aproximativ 4.200.000 lei, cu scopul de a influenţa negativ obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Ulterior, sumele de bani achitate prin plăţi interbancare care reprezentau contravaloarea achiziţiilor fictive au fost retrase de către administratorii societăţilor cu un comportament fiscal inadecvat şi restituite ordonatorului plăţii, acesta din urmă însuşindu-şi banii pe nedrept.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole