Ipoteză: Explozia de la uzina de armament din Băbeni s-ar fi produs dintr-o eroare umană

Directorul uzinei de la Băbeni a declarat că exclude posibilitatea ca uzina să fi explodat pur și simplu și bănuiește că de vină ar fi un muncitor care ar fi făcut o manevră greșită.

”În acea încăpere, tehnologia de lucru spune că o singură persoană și maxim 10% din timp. Îmi pare rău să o spun, dar ITM a declarat că lucrătorul a fost vinovat de nerespectarea instrucțiunilor de lucru”, a declarat directorul uzinei, Gheorghe Lori Boian, la Antena3.

Directorul bănuiește că unul dintre cei patru lucrători aflați înăuntru ar fi făcut o manevră greșită. De altfel, autoritățile susțin că tragedia putea fi evitată.

Explozia produsă joi la Uzina Mecanică din Băbeni (Vâlcea), în urma căreia patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite grav, s-a produs în timp ce muncitorii participau la un instructaj de casare a muniţiei, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma deflagrației au murit un bărbat în vârstă de 62 de ani, șef de echipă, doi bărbați în vârstă de 54 de ani și o femeie de 52 de ani, toți patru fiind confecționeri de produse pirotehnice. Au fost rănite trei în vârstă de 42, 52 şi 54 de ani.

1 COMENTARIU

  1. NASA și guvernul SUA vor să construiască o centrală de fisiune nucleară pentru Lună, care ar putea susține viața umană timp de 10 ani, cu speranța de a o trimite în cele din urmă pe Marte.
    NASA și Laboratorul Național Idaho al Departamentului de Energie al SUA au lansat în mod oficial vineri o cerere de propuneri din partea publicului pentru un sistem de alimentare cu fisiune la suprafață. Dacă reactoarele nucleare lunare ar avea succes în sprijinirea prezenței umane susținute pe Lună, următoarea oprire ar fi Marte, potrivit agenției spațiale de top din lume.

    NASA afirmă că o astfel de putere de fisiune de suprafață ar putea furniza energie pe termen lung coloniilor lunare umane, indiferent de condițiile de mediu.
    Reactorul trebuie, de asemenea, să fie capabil să se pornească și să se oprească singur fără supraveghere umană, să poată funcționa de pe o punte de aterizare lunară și să fie suficient de mobil pentru a fi transportat de la aterizare la un alt loc lunar, dacă este necesar.

    Departamentul de Energie a căutat recent, de asemenea, întreprinderi private cu care să colaboreze la diferite planuri de energie nucleară, în special o nouă generație de centrale electrice mai mici, de la mici rectoare modulare până la mici reactoare mobile care pot fi instalate rapid pe teren și pot fi îndepărtate când nu mai este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...