Decizie a Curții de Apel Galați. ÎPS Teodosie a pierdut procesul în care contesta pensionarea sa de către Universitatea „Ovidius”

Curtea de Apel Galați a s-a pronunțat, marți, în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a contestat decizia conducerii Universității „Ovidius” din Constanța de a nu-i prelungi și în anul universitar 2021/2022 calitatea de profesor titular la Facultatea de Teologie din cauza faptului că împlinea vârsta de 65 de ani.

ÎPS Teodosie, pe numele său mirean Teodosie Petrescu, a deschis acțiunea în instanță anul trecut, pe 17 septembrie, după ce Senatul Universității „Ovidius” a hotărât ca toate cadrele didactice ale universității care împlinesc vârsta de 65 de ani să se pensioneze.

Contestația lui Teodosie Petrescu se baza pe unele prevederi legale, care permit menținerea cadrelor didactice și după împlinirea vârstei de 65 de ani, dar biroul de presă al universității a explicat că în condițiile autonomiei universitare aceste prevederi nu se aplicau și la această universitate: „ÎPS Teodosie a atacat în instanță decizia Universității <<Ovidius>> din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și Statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al universității.

În dosarul nr 7.004/118/2021, Tribunalul Constanța s-a pronunțat pe data de 29 septembrie, respingând contestația arhipepiscopului: „Instanța: respinge cererea formulată pe calea ordonanței președințiale de către reclamantul Petrescu Teodosie, în contradictoriu cu pârâta Universitatea <<Ovidius>> Constanța, ca nefondată”, se preciza în sentința nr 1.521/27.09.2021.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut recurs și în același timp a solicitat strămutarea dosarului la o altă curte de apel din țară. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Galați pe data de 26 octombrie și după două amânări din motive procedurale instanța s-a pronunțat pe data de 1 februarie, respingând și recursul ca nefondat.

Decizia Curții de Apel Galați nr 75/01.02.2022 este definitivă și în aceste condiții ÎPS Teodosie nu mai are la dispoziție nicio cale de atac.

Duminică, ÎPS Teodosie a ieșit din carantină și le-a spus credincioșilor că pentru el uşile bisericii au fost închise câteva zile, după legile pământeşti, „nu cu logică, dar fiind de la stăpânire ca să dau pildă credincioşilor că mă supun şi unor legi vremelnice”, precizând că acestea nu pot fi perfecte şi numai Dumnezeu este perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...