ÎPS Teodosie, despre certificatul verde la locul de muncă: Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut parlamentarilor să nu aprobe introducerea certificatului verde la locul muncă, precizând că “va atârna greu acest păcat, dacă îi extermină pe români”. El a precizat că românii au fost foarte amendaţi în această perioadă, “după ce că sunt sărăci, li se ia şi bruma pe care o mai au”, menţionând că nu ar trebui date sancţiuni.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, cum consideră protestul de la Parlamentul împotriva introducerii certificatului verde la locul de muncă. 

“Dacă li se iau oamenilor şi dreptul la muncă, cred că asta nu e în regulă. În ce constă certificatul? Să se vaccineze, nu? Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu, chiar preşedintele a spus. Păi acum de ce se întorc? Ce spui trebuie să îţi asumi. Nu spui în două feluri că nu te mai asculte nimeni”, a afirmat ÎPS Teodosie. 

Întrebat dacă este alături de protestatari, el a răspuns:

“Nu că sunt alături, sunt alături de principii. Principiile sunt de la Dumnezeu, adevărul nu se negociază şi dreptul la muncă este drept dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Să fim serioşi. Sper ca parlamentarii să aibă această înţelepciune să nu întineze poporul, că îşi asumă un păcat foarte greu, va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români cum au fost atât de păbubiţi românii şi au fost atât de amendaţi după ce că sunt sărăci, li se ia şi bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”.

2 COMENTARII

  1. (CNN) — În ciuda măsurilor stricte care ar trebui să minimizeze focarele de Covid în croazierele oceanice, operatorul Royal Caribbean spune că cel puțin 48 de persoane de la bordul uneia dintre navele sale care a acostat la Miami în weekend au fost testate pozitiv pentru virus.
    Symphony of the Seas, cea mai mare navă de croazieră din lume, transporta peste 6.000 de pasageri și echipaj într-o călătorie de o săptămână în Caraibe, când un oaspete a fost testat pozitiv, ceea ce a determinat o urmărire mai largă a contactelor, potrivit Royal Caribbean.

  2. Președintele Putin a condus cu adevărat un taxi după prăbușirea fostei Uniuni Sovietice?
    ”Nu, nu a făcut-o. Nu chiar. S-a gândit să devină șofer de taxi după ce a părăsit KGB, dar în curând și-a găsit un alt loc de muncă, la universitate. Ceea ce a făcut el a fost numit „bombardament” în rusă. Își conducea mașina personală, nu un taxi și, uneori, lua pasageri pentru bani. Strict vorbind, era ilegal (încă este, desigur, dacă nu plătiți taxe), dar mulți oameni cu mașini personale făceau asta la acea vreme, fie ca un loc de muncă cu normă întreagă, fie ca o modalitate de a-și suplimenta veniturile. Putin nu a făcut niciodată asta ca slujbă, dar a câștigat niște bani așa, uneori. Tatăl prietenului meu apropiat a fost un „bombardinar” pentru o vreme, pentru că banii erau foarte strânși, iar slujba lui din epoca sovietică la o fabrică i-a căzut” . Mama lui Putin a câștigat acea mașină la o loterie de stat și i-a dat-o fiului ei. A fost o afacere uriașă pentru familie și prieteni. În Uniunea Sovietică, proprietarii de mașini erau șoferii întregii lor familii și grup de prieteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...