ÎPS Teodosie, despre războiul dintre Rusia și Ucraina: Cred că va înceta curând că Dumnezeu nu lasă rugăciunile neascultate

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, s-a referit la situaţia din Ucraina şi a afirmat că cei care au plecat din calea războiului trebuie primiţi şi adăpostiţi. În acest sens, Arhiepiscopia Tomisului oferă 150 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina. ÎPS a mai transmis că războiul va înceta în curând deoarece Dumnezeu nu lasă rugăciunile neascultate.

Arhiepiscopul Tomisului a afirmat, în cadrul slujbei de sâmbătă seară, că preoţii şi creştinii din Constanţa s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina. 

“Rugăciunile ridică pe oameni de la întuneric la lumină, de la deznădejde la nădejde, de la tulburare la linişte şi de la război la pace. Noi nădăjduim că rugându-ne toţi pacea în curând se va statornici, dar până atunci pe cei izgoniţi din calea primejdiei să îi primim. Preoţii au primit din partea mea un cuvânt şi mulţi s-au mobilizat şi mulţi creştini s-au mobilizat ca şi noi cei de aici din Constanţa. Când va fi nevoie şi cât de curând va fi nevoie să primim pe cei izgoniţi pentru că dacă Mântuitorul spune pe cel ce vine la mine nu îl voi da afară şi noi trebuie să urmăm cuvântul Mântuitorului. Indiferent din ce motiv au fost izgoniţi sau poate unii de frică au plecat, noi să îi primim să îi adăpostim, că oricine primeşte un străin, un năpăstuit şi îl adăposteşte, nu va pierde plata asta”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

El a cerut credincioşilor să se roage în continuare pentru ca războiul să înceteze. 

“De aceea, să ne rugăm mai departe ca războiul să înceteze şi eu cred că va înceta curând că Dumnezeu nu lasă rugăciunile neascultate şi nici Maica Domnului, care e mama noastră a tuturor. Să avem stăruitoare rugăciune de pace şi de dragoste ca dragostea lui Dumnezeu prin pace şi bună voire între noi să se aşeze din nou peste sufletele şi vieţile noastre”, a precizat ÎPS Teodosie.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului oferă, începând de duminică, 150 de locuri de cazare pentru refugiaţii din Ucraina.

Mulţi dintre refugiaţii uraineni ajung în ţară pe la Isaccea, în judeţul Tulcea.

 1. Nu ne mai umpleți paginile cu asemenea păcătoși şi cu asemenea securiști .

  Dna Mădălina Bălăceanu ! Nu ii mai spălați pe păcătoși la cur cu ale voastre articole de înfrumusețare.

  „Înaltul Prelat a afirmat pe 8 februarie că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este „atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea” și că îl consideră „cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”. „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori”, a transmis el atunci, la o emisiune la Radio Dobrogea, potrivit Mediafax. De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că „noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, cu referire la președintele Rusiei, Vladimir Putin, și la vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev”.

  Înaltul Prelat a afirmat pe 8 februarie că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu este „atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea” și că îl consideră „cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”.
  „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori”, a transmis el atunci, la o emisiune la Radio Dobrogea, potrivit Mediafax.
  De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că „noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”, cu referire la președintele Rusiei, Vladimir Putin, și la vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.

  Citeşte întreaga ştire: Stelian Ion şi USR Constanţa cer demiterea ÎPS Teodosie de la conducerea Arhiepiscopiei Tomisului, după aprecierile faţă de Putin

  „Este inacceptabil ca în actualul context tragic din Ucraina, unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române să se poziționeze public în favoarea unui monstru precum Vladimir Putin, fie prin declarații în care îl laudă şi îl numeşte „ctitor de biserici“ sau prin afirmaţii prin care încearcă să minimalizeze nenorocirea abătută asupra poporului ucrainean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...