ÎPS Teodosie, greu de pensionat și nu prea. Prelatul a pierdut procesul cu Universitatea „Ovidius”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a pierdut, în primă instanță, procesul cu Universitatea „Ovidius”. El cerea instituției să-i prelungească postul de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani. ÎPS Teodosie nu vrea să renunțe la catedra Facultății de Teologie.

Judecătorii Tribunalului Constanța au respins, luni, cererea lui ÎPS Teodosie ca fiind nefondată, conform portalului instanței. Hotărârea poate fi atacată cu recurs, transmite Info Sud-Est.

ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța. Motivul: nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior. Deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, pentru Info Sud-Est.

Metodologia a fost abrogată

Universitatea a avut metodologia invocată de ÎPS Teodosie. Însă aceasta a fost abrogată, iar legea nu obligă instituția să o reintroducă.

ÎPS Teodosie, a fost profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC). El nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular. Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020. Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

ÎPS Teodosie a fost decan al Facultății de Teologie

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis că înaltul prelat a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie.

 ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem de ”plata cu ora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...