ÎPS Teodosie, mesaj către Dan Barna: „Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu ar refuza să îl boteze pe fiul lui Dan Barna, dacă și vicepremierul ar fi de acord. În opinia sa, ar fi vorba de o întoarcere „de la întuneric la lumină, de la rău la bine”.

ÎPS Teodosie a fost întrebat, în timpul interviului săptămânal de la Radio Dobrogea, de joi, dacă l-ar boteza pe fiul lui Dan Barna.

„Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului – dacă o fi în București – după un dialog, să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, n-aș refuza, dar depinde de voința dânsului. Nu aș refuza și întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credință, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine”, a spus ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul a spus că nu ar fi „o surpriză de nepetrecut” aceea de a-i boteza copilul vicepremierului.

„Ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar nu pot să intru forțat în conștiința cuiva. Sigur că toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu n-am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. (…) Noi nu refuzăm pe nimeni”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

Dan Barna și soția sa, Olguța Dana Totolici, au devenit părinți în 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...