Iranul a aprobat vaccinul rusesc

Iranul a aprobat vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V şi intenţionează atât să-l importe, cât şi să-l producă.

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat, potrivit Reuters, că prin intermediul acestui vaccin a fost oferit un instrument de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus celei mai afectate ţări din Orientul Mijlociu.

“Vaccinul Sputnik V a fost ieri înregistrat şi aprobat de către autorităţile noastre sanitare’, a precizat marţi Zarif în cadrul unei întruniri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la Moscova.

“În viitorul apropiat, sperăm să îl putem achiziţiona, dar şi să începem producţia comună”, a adăugat oficialul iranian.

Iranul a înregistrat până în prezent peste 1,38 milioane de infectări

La începutul acestei luni, liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, a interzis guvernului să importe vaccinuri din Statele Unite şi Marea Britanie. “Sunt interzise importurile de vaccinuri produse în SUA sau Marea Britanie. Nu putem să avem deloc încredere în ele. Nu este imposibil ca ei să îşi dorească să contamineze alte naţiuni”, se arată într-un mesaj al Ayatollahului Khamenei postat pe contul său de Twitter în limba engleză.

Iranul a înregistrat până în prezent peste 1,38 milioane de infectări şi 57.560 de decese asociate COVID-19, potrivit datelor guvernamentale oferite marţi, însă în ultimele săptămâni, numărul de cazuri noi a scăzut

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole