Iranul denunţă noile sancţiuni americane

Iranul a condamnat ferm sâmbătă decizia SUA de a impune noi sancţiuni împotriva Ministerului Informaţiilor de la Teheran, acuzat că ar fi responsabil de un atac cibernetic masiv care a vizat Albania, transmite AFP.

La 7 septembrie, Albania, aliat balcanic al SUA în NATO, a rupt relaţiile cu Iranul, stat pe care l-a acuzat că s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice care au vizat în iulie distrugerea infrastructurilor digitale ale ţării, dar care au eşuat, potrivit autorităţilor de la Tirana.

Ministerul „Afacerilor Externe condamnă ferm decizia Trezoreriei americane de a sancţiona din nou Ministerul Informaţiilor Republicii Islamice Iran”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Nasser Kanani, într-un comunicat. „Susţinerea imediată de către America a acuzaţiilor false ale guvernului albanez (…) arată că cel care a conceput acest scenariu nu este Albania, ci guvernul american”, a adăugat el.

Kanani a reproşat totodată SUA că „şi-au oferit sprijinul deplin unei secte teroriste”, o aluzie la Mujahedinii poporului, mişcare de opoziţie în exil, interzisă în Iran.

Începând din 2013, Albania găzduieşte pe teritoriul său, la cererea SUA şi a ONU, membri ai Mujahedinilor poporului.

„Această organizaţie criminală acţionează ca un instrument al Americii în comiterea de acte teroriste şi de atacuri cibernetice” împotriva Iranului, a mai acuzat Kanani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...