Irlanda de Nord și jumătate din Scoția intră în carantină pentru două săptămâni

Scoția și Irlanda de Nord introduc restricții suplimentare pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului. În timp ce Irlanda de Nord introduce o carantină de două săptămâni, aproape jumătate dintre scoțieni vor avea parte de cele mai mari restricții de până acum.

În Scoţia, începând cu ora locală 18:00, în 11 zone, printre care și oraşul Glasgow, cluburile şi restaurantele vor fi închise până pe 11 decembrie, la fel şi magazinele neesenţiale şi saloanele de înfrumuseţare. În schimb, şcolile vor rămâne deschise. Aceste măsuri vor viza peste 2 milioane de persoane dintr-o populaţie de 5,5 milioane.

În Irlanda de Nord, guvernul local a decis joi seara să impună două săptămâni de carantină suplimentare, de la 27 noiembrie până pe 11 decembrie. Anunţul intervine după o relaxare parţială în urma a cinci săptămâni de restricţii decretate la mijlocul lui octombrie, unele activităţi comerciale precum cafenelele, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare fiind autorizate să redeschidă vineri.

Aceste activităţi comerciale, la fel ca alte activităţii neesenţiale, vor trebui să închidă din nou în timpul noii carantine. Cluburile şi restaurantele, care erau autorizate să redeschidă pe 27 noiembrie, vor rămâne închise două săptămâni în plus. Şi în Irlanda de Nord copiii vor putea merge în continuare la şcoală.

Cei 1,9 milioane de locuitori ai Irlandei de Nord sunt invitaţi să lucreze în telemuncă dacă este posibil şi nu vor putea să iasă din locuinţă decât pentru motive precise, cum sunt cumpărăturile sau exerciţiile fizice.

În faţa riscului de a vedea spitalele „saturate în următoarele săptămâni”, „o intervenţie fermă, cu o cadenţă minuţios aleasă, este necesară pentru a avea un Crăciun sigur şi fericit”, a declarat premierul nord-irlandez Arlene Foster.

În Regatul Unit, ţara cea mai îndoliată de pandemie din Europa, cu aproape 54.000 de morţi, fiecare provincie decide propria sa strategie în faţa crizei sanitare. Anglia şi cei 56 de milioane de locuitori au intrat în carantină pentru patru săptămâni, până pe 2 decembrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole