Irlanda interzice vizitele la domiciliu. În zonele de frontieră se va lucra de acasă

Noi interdicții în Irlanda, unde vizitele la domiciliu nu vor mai fi posibile, iar regiunile de frontieră cu Irlanda de Nord vor avea restricții mai severe, a anunțat prim-ministrul Micheal Martin.

Interdicțiile vor intra în vigoare în această noapte pe întreg teritoriul irlandez. În țară au fost înregistrate 1.835 de decese de la începutul pandemiei, la o populație de 4,9 milioane.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat premierul Martin.

Magazinele neesenţiale, centrele de distracţii, piscinele şi sălile de sport vor fi închise în comitatele de frontieră Donegal, Monaghan şi Cavan, unde trăiesc circa 300.000 de persoane.

Populaţia, cu excepţia „muncitorilor esenţiali”, trebuie „să lucreze de acasă”.

Mai devreme, Irlanda de Nord anunţase pentru o lună măsurile cele mai restrictive din Regatul Unit în faţa unei „creşteri foarte îngrijorătoare a numărului de cazuri şi de spitalizări”, potrivit declaraţiei premierului Arlene Foster.

Barurile şi restaurantele vor trebui să închidă cu începere de vineri, vacanţele şcolare vor fi extinse la două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepţia evenimentelor sportive autorizate, vor fi interzise.

Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, un record, în țara cu doar 1,88 milioane locuitori, parte a Regatului Unit.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole