Ironie? Răspunsul Rusiei în cazul despăgubirilor solicitate de Cehia

Publicat: 12 mai 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Ironie? Răspunsul Rusiei în cazul despăgubirilor solicitate de Cehia

Rusia nu intenționează să plătească pentru acuzațiile absurde ale Cehiei, a declarat pentru RIA Novosti prim adjunctul șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației, generalul FSB în retragere, Vladimir Djabarov.

RIA amintește că autoritățile Cehiei intenționează să recupereze de la Rusia nu mai puțin de un miliard de coroane (în jur de 47 milioane de dolari), drept despăgubiri pentru consecințele exploziilor de la depozitele militare, din 2014.

Nici ei nu mai știu ce să inventeze. De unde și până unde ar trebui noi să plătim ceva? Nu a existat nici o anchetă, nu au fost stabilite toate faptele. Nimeni nu le va plăti nimic. Este absurd”, a declarat senatorul.

”Multă baftă, dragi cehi!

El a adăugat că premierul Cehiei a întrecut măsura propunând țărilor europene să expulzeze diplomați ruși. În opinia senatorului, o astfel de politică este exact jocul premierului, care ”dorește foarte mult să placă americanilor”.

În același timp, Djabarov a subliniat relațiile bune dintre poporul Rusiei și cel al Cehiei.

Rusia ar putea depune o cerere reconvențională ca răspuns la cererea Cehiei ca Moscova să plătească despăgubiri pentru exploziile de la acele depozite de muniții, a apreciat, la rândul său, politologul Evgheni Satanovski, amintind că Cehia are datorii față de Federația Rusă încă din perioada Primului Război Mondial.

Multă baftă, dragi cehi! Reiese că aproape am ajuns să vă datorăm vouă un miliard de coroane (…) Și cum te poți opune la așa ceva? Poate numai printr-o cerere reconvențională. Greu de crezut să o să-i placă Pragăi, dar nu noi am început acest joc; așa că, se va termina, nu în jumătatea noastră de teren”, a scris Satanovski pe canalul său de pe rețeaua Telegram. Politologul este convins că, prin pretențiile sale, Cehia se îngroapă singură, iar Statele Unite vor fi cele care vor avea de câștigat din situația creată.