Isărescu pune întărirea leului pe seama recoltei: „Este o evoluţie de vară”

Leul s-a întărit faţă de euro, iar acesta este o evoluţie de vară, care are la bază vânzările de valută ale traderilor de cereale, a explicat luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.

Prognozele sunt făcute în piaţă şi au tot dreptul analiştii să facă aceste prognoze. După câte vedeţi leul s-a cam întărit. Nu s-a depreciat, s-a întărit. Este adevărat că este o evoluţie de vară. Recolta bună de cereale, vin traderii, cumpără direct din câmp, am înţeles şi eu, şi vând valută ca să cumpere cu lei. Atunci s-a mărit oferta. Au mai venit şi românii din străinătate de Sfânta Maria. La casele de schimb, dacă mergeţi, chiar aici în stradă, cursul la casele de schimb, care de regulă erau peste cursul Băncii Naţionale acum sunt sub cursul Băncii Naţionale. Nu ştiu cât de tranzitorie este această apreciere, dar vedeţi cât de mult riscă şi cei care fac prognoze din acestea că o să ajungă mâine, poimâine cursul la 5 lei. Noi suntem interesaţi să ţinem inflaţia sub control şi asta sune foarte mult şi în ceea ce priveşte controlul lichidităţilor şi impactul acestui control asupra situaţiei din piaţa monetară şi piaţa valutară. Încercăm să păstrăm echilibrele“, a spus Mugur Isărescu, întrebat despre evoluţia cursului de schimb.

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9131 lei, în scădere cu 0,14 bani (-0,03%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9145 lei.

1 COMENTARIU

 1. Dl. Mugur Isărescu! Ne vorbește numai tâmpenii, nimic altceva.
  Privim mai atent către întreg sistem Energetic + Gaz românesc ? Prăpăd şi haos.
  Cu ce întreținem, conservăm și prelucrăm minunata recoltă de cereale?
  Minunata recoltă de cereale o vom scoate imediat la export, imediat după recoltare pentru-că ne lipsește industria, ne lipsește energia electrică și gazul, ne lipsește forța de muncă, ne lipsește cu adevărat inteligenta .
  România a pierdut în data de 23 octombrie 2020 o distribuție a energiei electrice de 86.665 kilometri și o afacere de furnizare a energiei electrice și a gazului cu 1,4 milioane de conexiuni rezidențiale și industriale în sud-vestul României.
  Macquarie Infrastructure and Real Assets („MIRA”)
  Vorbele dl. Isărescu NU va ţine de foame, nici de cald dar nici de fri, pandemia Covid 19 va face prăpăd în actuala iarnă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole