Israel: Omicron ar putea aduce imunitate de turmă, dar cu numeroase riscuri

Nachmann Ash, consilier în probleme de sănătate, spune că, în Israel, creșterea numărului de cazuri Omicron ar putea să aducă o imunitate de turmă, dar că țara va plăti un preț pentru aceasta, transmite BBC.

Oficialul israelian a subliniat că își dorește ca această imunitate să fie atinsă prin vaccinare.

Specialiștii au avertizat că, în Israel, până la sfârșitul lunii ianuarie, aproximativ patru milioane de persoane ar putea fi infectate.

Premierul Naftali Bennett a anunțat că doza a patra de vaccin anti Covid va fi administrată persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor imunodeprimate, vârstnicilor din azile, precum și personalului medical.

Anterior, premierul a subliniat că scopul principal îl reprezintă prevenirea creșterii numărului cazurilor grave, dar în același timp, ca economia să rămână deschisă. Totuși, premierul nu a exclus un nou blocaj.

În Israel, zilnic sunt confirmate peste 3.500 de cazuri, dar, din fericire, numărul deceselor nu înregistrează aceeași dinamică a creșterilor.

Imunitatea de turmă este un termen care descrie punctul în care o populație este protejată de boală, fie prin vaccinarea unui număr suficient de persoane, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi în urma trecerii prin boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...