Israel: Omicron ar putea aduce imunitate de turmă, dar cu numeroase riscuri

Publicat: 03 ian. 2022, 20:01, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Israel: Omicron ar putea aduce imunitate de turmă, dar cu numeroase riscuri
Omicron

Nachmann Ash, consilier în probleme de sănătate, spune că, în Israel, creșterea numărului de cazuri Omicron ar putea să aducă o imunitate de turmă, dar că țara va plăti un preț pentru aceasta, transmite BBC.

Oficialul israelian a subliniat că își dorește ca această imunitate să fie atinsă prin vaccinare.

Specialiștii au avertizat că, în Israel, până la sfârșitul lunii ianuarie, aproximativ patru milioane de persoane ar putea fi infectate.

Premierul Naftali Bennett a anunțat că doza a patra de vaccin anti Covid va fi administrată persoanelor cu vârste peste 60 de ani, persoanelor imunodeprimate, vârstnicilor din azile, precum și personalului medical.

Anterior, premierul a subliniat că scopul principal îl reprezintă prevenirea creșterii numărului cazurilor grave, dar în același timp, ca economia să rămână deschisă. Totuși, premierul nu a exclus un nou blocaj.

În Israel, zilnic sunt confirmate peste 3.500 de cazuri, dar, din fericire, numărul deceselor nu înregistrează aceeași dinamică a creșterilor.

Imunitatea de turmă este un termen care descrie punctul în care o populație este protejată de boală, fie prin vaccinarea unui număr suficient de persoane, fie prin faptul că oamenii au dezvoltat anticorpi în urma trecerii prin boală.