Israel – România, ora și televizarea. Al doilea meci al naționalei, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică

Publicat: 29 mart. 2022, 10:39, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Israel – România, ora și televizarea. Al doilea meci al naționalei, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică

Echipa naţională a României joacă, azi, cu Israel, la Netanya, de la ora 20.45, al doilea meci amical din mandatul noului selecţioner Edward Iordănescu. Meciul va fi transmis de Pro X.

Prima reprezentativă nu se poate baza pe mai mulţi jucători afectaţi de Covid-19, viroze sau probleme musculare. Astfel, vor lipsi Răzvan Marin, Alexandru Mitriţă, Deian Sorescu şi Florin Tănase, infectaţi cu Covid-19, Alexandru Maxim, afectat puternic de o viroză respiratorie, şi Mario Camora, care are probleme musculare.

Au fost convocaţi Claudiu Petrila (CFR Cluj), care se afla în cantonamentul României U21 de la Buftea, şi Darius Olaru (FCSB).

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, s-a arătat însă încrezător în ceea ce priveşte al doilea meci amical, în ciuda problemelor de efectiv.

„Am avut trei focare diferite, viroză, gripă şi Covid-19. Starea de spirit e foarte proastă, cu menţiunea că după jocul cu Grecia aveam o teamă pentru că ştiam că mai sunt anumite probleme şi există riscul să mai apară şi alte cazuri. Mai mult, în jocul cu Grecia am avut trei jucători care au evoluat cu Covid-19.

Chiar am făcut o paralelă cu cifrele lor din trecut şi au fost semnificativ mai proaste. Am venit însă aici cu alt entuziasm, încercăm să folosim testul ăsta ca să mai primim anumite răspunsuri, încercăm să recuperăm jucătorii, să dăm minute, să dăm şansă şi celor care au jucat mai puţin şi să primim şi de la ei răspunsuri. Dar, din păcate, pentru noi contextul a fost unul aproape dezastruos, nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva şi nu m-am gândit că o să avem o asemenea situaţie.

Încercăm mâine să corectăm lucrurile care nu au fost în regulă la meciul cu Grecia, încercăm să mai construim un pic pentru ce urmează. Dar eu rămân la fel de solid în gândire şi cred în potenţialul echipei naţionale şi în faptul că această generaţie are capacitatea să crească într-un timp relativ scurt”, a declarat Iordănescu.

UEFA a delegat o brigadă din Polonia la meciul tricolorilor programat. La centru va fi Daniel Stefanski, ajutat de arbitrii asistenţi Dawid Golis şi Marek Arys.

Vineri, România a fost învinsă de Grecia, scor 0-1, la debutul lui Edi Iordănescu pe banca tehnică.