Israelul a primit primele pilule anti-Covid produse de Pfizer

Israelul a primit joi primul transport de pilule pentru tratamentul COVID-19 de la producătorul american Pfizer.

„Medicamentele ne vor permite să trecem peste vârful valului Omicron, care urmează”, a declarat premierul Naftali Bennett, conform AFP.
Ministerul israelian al Sănătăţii nu a răspuns imediat la solicitarea AFP de a preciza numărul de pilule din primul transport, informează Agerpres.

Tratamentul cu pilule anti-COVID comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid reduce cu 88% spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat, dacă este administrat în primele cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. Testele clinice care atestă eficienţa au fost făcute pe mai mult de 2.200 de persoane.

Peste jumătate din populaţia adultă a Israelului s-a injectat deja cu trei doze de vaccin anti-COVID. Reamintim faptul că Israel este una din ţările cu cel mai mare grad de vaccinare împotriva coronavirusului.

Autorităţile israeliene au înregistrat miercuri aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ din septembrie până acum. Numărul de spitalizări nu a crescut însă pe măsură.

De luni, în Israel au început testele clinice pentru stabilirea eficienţei unei a patra doze de vaccin împotriva coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...