Israelul a primit primele pilule anti-Covid produse de Pfizer

Israelul a primit joi primul transport de pilule pentru tratamentul COVID-19 de la producătorul american Pfizer.

„Medicamentele ne vor permite să trecem peste vârful valului Omicron, care urmează”, a declarat premierul Naftali Bennett, conform AFP.

Ministerul israelian al Sănătăţii nu a răspuns imediat la solicitarea AFP de a preciza numărul de pilule din primul transport, informează Agerpres.

Tratamentul cu pilule anti-COVID comercializat de Pfizer sub denumirea de Pavloxid reduce cu 88% spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat, dacă este administrat în primele cinci zile de la apariţia simptomelor de COVID-19. Testele clinice care atestă eficienţa au fost făcute pe mai mult de 2.200 de persoane.

Peste jumătate din populaţia adultă a Israelului s-a injectat deja cu trei doze de vaccin anti-COVID. Reamintim faptul că Israel este una din ţările cu cel mai mare grad de vaccinare împotriva coronavirusului.

Autorităţile israeliene au înregistrat miercuri aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ din septembrie până acum. Numărul de spitalizări nu a crescut însă pe măsură.

De luni, în Israel au început testele clinice pentru stabilirea eficienţei unei a patra doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole