Israelul, dezamăgit de vaccinul anti-Covid: O singură doză este mai puțin eficientă decât se credea inițial

Dacă inițial Israelul era optimistă în ceea ce privește vaccinul împotriva coronavirusului, acum spune că o singură doză din serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech oferă o protecție mai mică decât de credea inițial. Țara a raportat luni un record de 10.000 de noi infecții cu coronavirus. Israelul se află în fruntea clasamentului în ceea ce privește campania de vaccinare.

În declarațiile făcute unui post de radio, medicul Nachman Ash a spus că o singură doză pare „mai puțin eficientă decât am crezut” și, de asemenea, mai puțin eficientă decât a sugerat Pfizer.

În schimb, cei care au primit și cea de-a doua doză de vaccin au avut o creștere de șase, până la 12 ori a anticorpilor, potrivit unor date publicate luni de Centrul Medical Shaeba din Tel Hashomer.

Problema că anumite vaccinuri sunt mai puțin eficiente după o singură doză decât după două doze, este binecunoscută și la fel este și faptul că protecția oferită de prima doză nu este imediată.

Prima doză poate oferi anticorpi abia după câteva săptămâni, în timp ce, cea de-a doua doză declanșează răspunsuri diferite și oferă o protecție imediată și de lungă durată.

Cu toate acestea, Pfizer spune că o singură doză din vaccinul său este eficientă în proporție de 52%. Astfel, unele țări, printre care se numără și Marea Britanie, au întârziat administrarea cele de-a doua doze pentru a încerca să maximizez numărul de persoane care primesc prima doză a serului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...