Țara care renunță la toate restricțiile anti-COVID din iunie

Israelul anunță sfârșitul tuturor restricțiilor COVID de la începutul lunii iunie, a declarat duminică Ministerul Sănătății. 

Motivul îmbucurător este rapiditatea cu care s-a desfășurat Campania de vaccinare, în Israel fiind vaccinate 50% din populație.

Rămân restricții privind activitățile cu risc crescut și limite cu privire la numărul de oameni care se pot aduna într-o anumită zonă, cu un „Green Pass” emis de guvern care indică imunitatea post-vaccinare sau recuperarea de COVID-19 care permite o mai mare libertate.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat duminică că nu va prelungi acordul, ceea ce înseamnă că restricțiile și sistemul Green Pass vor fi revocate de la începutul lunii iunie.

Economia și cetățenii Israelului vor avea spațiu suplimentar pentru a respire”, a spus el, dar a avertizat, de asemenea, că ar putea fi reimpuse în cazul în care situația va lua o altă turnură.

Frontierele rămân închise pentru turiștii nevaccinați

Israelul își va păstra în continuare granițele închise pentru majoritatea călătoriilor, deși a început să permită grupurilor mici de turiști vaccinați accesul. Ministerul Sănătății va reexamina, de asemenea, cerința de a purta măști în spații închise. 

Israelul și-a deschis frontierele oficial grupurilor mici de turiști vaccinați sau recuperați, întrucât noul număr de cazuri zilnic COVID-19 din țară a scăzut.

Țara a raportat doar 12 noi cazuri de infectări sâmbătă, în scădere de la vârful zilnic de peste 10.000 în ianuarie, scrie Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...