Italia: Guvernul Meloni renunță la vaccinarea obligatorie contra Covid a personalului medical

Guvernul Meloni, recent instalat, a anunțat că amână aplicarea unei reforme a justiției, necesară pentru a obține fonduri europene, și renunță la vaccinarea obligatorie contra Covid-19 a personalului medical, transmite Reuters.

Ambele măsuri erau susținute de fosta administrație Mario Draghi. Cabinetul prim-ministrului Giorgia Meloni a decis că medicii și asistentele nu mai sunt obligați să se vaccineze împotriva bolii și a declarat că angajații suspendați până la 31 decembrie pentru că au refuzat vaccinul vor fi imediat reintegrați în funcție.

„Guvernele anterioare au luat o serie de măsuri care nu aveau nicio dovadă științifică”, a declarat Meloni.

De asemenea, cabinetul Meloni a anunțat săptămâna trecută că vor fi stopate amenzile de 100 de euro pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani care refuză să se vaccineze (o altă măsură introdusă de Draghi).

În ceea ce privește reforma justiției, Meloni a declarat că „instanțele și parchetele noastre nu sunt pregătite, iar acest lucru riscă să paralizeze sistemul nostru judiciar”, adăugând că reforma va fi în orice caz aplicată înainte de sfârșitul anului, respectând termenul stabilit de Comisia Europeană.

Într-un comunicat, lobby-ul avocaților din Italia a precizat că nu există niciun motiv care să justifice amânarea reformei și că va organiza proteste împotriva guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...