Italia: La Verona, seceta a dus la limitarea folosirii apei potabile

Verona, oraș cu patru milioane de locuitori din nord-estul Italiei, a decis, sâmbătă, să raționalizeze folosirea apei potabile din cauza secetei care lovește toată Italia, transmite presa din peninsulă. 

Din cauza situației meteorologice și a consecințelor asupra aprovizionării cu apă, primarul a semnat o ordonanță care limitează folosirea apei potabile în scopuri domestice, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei.

Până la 31 august, va fi deci interzisă folosirea apei potabile pentru stropitul culturilor, grădinilor, terenurilor de sport, inclusiv pentru spălatul mașinilor și umplerea piscinelor, se precizează în același comunicat, subliniindu-se că nerespectarea acestor decizii va putea fi sancționată cu amenzi ce pot ajunge până la 500 de euro.

De altfel și în alte localități din Italia au fost adoptate măsuri similare, dar Verona este cel mai mare oraș din peninsulă care recurge la aceste soluții drastice.

Ca și țările învecinate, Italia se confruntă cu un val neobișnuit de cădură pentru această dată calendaristică asociată cu lipsa precipitațiilor, în special în zonele agricole din nordul peninsulei, afectată de cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.

Potrivit celui mai mare sindicat agricol din țară, Coldiretti, seceta amenință peste 30% din producția agricolă națională și jumătate din fermele din regiunea Po. O altă consecință a secetei este prăbușirea producției de energie hidroelectrică.

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole