Italia: Primar în greva foamei

Cateno De Luca, primarul orașului italian Messina – adică, al 13-lea oraș ca mărime din Italia și al treilea în Sicilia, orașul fiind amplasat în Strâmtoarea Messina, între Peninsula Italică și Sicilia – a intrat în greva foamei.

Oficialul a recurs la această formă de protest pentru că nu e de acord cu restricțiile anti-Covid luate la sfârșitul anului trecut de către guvernul de la Roma. Adică, primarul protestează față de regulile care prevăd că doar cei vaccinați sau trecuți prin infecția cu covid pot să ajungă în Messina cu avionul sau feribotul, că doar cei vaccinați și trecuți prin boală pot să aibă acces în hoteluri, restaurante, mijloace de transport în comun.

Cateno De Luca susține că Sicilia este ținută, astfel, prizonieră de statul italian și, printr-o scrisoare adresată secretarului general și președintelui consiliului orășenesc, și-a depus, deja, demisia din funcție. Încetarea activității la primărie ar trebui să fie la începutul lunii februarie.

De Luca, primar al Messinei din 2018, dar cu multă și intensă activitate politică încă din 1990, de la vârsta de 18 ani, a ridicat un cort în portul oraşului pe care îl conduce, la debarcaderul Rada di San Francesco, mai precis, unde se poate spune că locuiește pe timpul protestului. Și, zice el, de aici nu pleacă.

Demisia lui De Luca vine într-un moment în care el a decis să candideze la următoarele alegeri regionale, pentru e obține președinția regiunii Sicilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole