Italia redeschide turismul luna aceasta

Italia este pregătită să deschidă porțile turismului în țară, a declarat marți premierul italian Mario Draghi. Acesta a adăugat faptul că un „certificat verde” pentru călătoriile internaționale va fi lansat de guvernul său la mijlocul lunii mai, potrivit Reuters și The Local.

Din a doua jumătate a lunii iunie Certificatul Verde European va fi gata. Între timp guvernul italian va introduce un certificat verde național care va intra în vigoare începând cu a doua jumătate a lunii mai”, a declarat Draghi la o conferință de presă susținută marți dimineața după o întâlnire a miniștrilor turismului din țările G20.

Certificatul „verde”

Deși acesta nu a oferit mai multe informații cu privire la viitorul certificat italian, cel mai probabil persoanele care vor dori să îl obțină vor fi nevoite să prezinte dovada că s-au vaccinat împotriva coronavirusului sau un test negativ pentru COVID-19 efectuat recent.

Comisia Europeană a recomandat săptămâna aceasta deschiderea granițelor externe ale UE pentru călătorii vaccinați împotriva COVID-19 chiar dacă nu sunt cetățeni europeni, o decizie finală în acest sens urmând însă să fie lăsată la latitudinea fiecărui stat membru.

Ce trebuie să facă turiștii sosiți în Italia

Turismul din interiorul UE este posibil în momentul de față în Italia, dar este descurajat de ministerul italian de externe care îndeamnă persoanele să evite orice călătorii în străinătate dacă nu sunt absolut necesare.

Toate persoanele sosite în Italia din interiorul UE trebuie să intre în carantină timp de cinci zile și să efectueze două teste pentru COVID-19. Cel mai probabil aceste cerințe vor fi eliminate odată cu introducerea certificatul verde de către autoritățile italiene.

Lumea vrea să călătorească în Italia, pandemia ne-a forțat să ne închidem dar Italia este pregătită să primească înapoi lumea”, a declarat Draghi, adăugând că „este momentul să vă rezervați concediul în Italia, de abia așteptăm să vă urăm bun venit din nou”.

Turismul Italiei a fost profund afectat de pandemia de coronavirus, iar sectorul turistic generează în prezent în jur de 13% din Produsul Intern Brut al Italiei.

Deși patronii din acest sector sunt nerăbdători să își redeschidă activitățile, guvernul lui Draghi a ezitat până acum să anunțe date concrete în privința relaxării restricțiilor din cauza ratei încă ridicate a infecțiilor și a vitezei relativ lente cu care avansează campania de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...