Italia: Start la al doilea booster anti Covid-19 pentru persoanelor cu vârste peste 60 de ani

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunțat că, în curând, începe administrarea celui de-al doilea booster contra Covid-19 persoanelor cu vârste peste 60 de ani, potrivit recomandărilor formulate de agențiile sanitare ale Uniunii Europene, transmit agențiile de presă.

Toate dovezile ştiinţifice… arată că doza suplimentară a unui booster poate proteja considerabil oamenii împotriva spitalizărilor, în special pe cei fragili şi vârstnici”, a declarat ministrul Speranza la postul public de televiziune Rai.

Într-un comunicat comun al Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDC) și al Agenției Europene a Medicamentelor (EMA), comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a recomandat  statelor membre să administreze imediat al doilea rapel tuturor persoanelor cu vârste peste 60 de ani, inclusiv persoanelor vulnerabile. De asemenea, comisarul Kyriakides a făcut apel la toate persoanele eligibile să se prezinte la vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...