Italia – Un clopot furat de la biserică a fost găsit pe autostradă

La începutul anului, locuitorii din Camerata, un orășel din provincia Roma din Italia, dar și preotul paroh din Camerata, Don Francesco Kayumba, au anunțat poliția că a fost furat clopotul de la Biserica Santa Maria delle Grazie din localitate.

Acesta fusese construit în 1600 și reprezenta pentru întreaga așezare un obiect de importanță istorică și nu doar. Pentru că, în 1859, când un incendiu a distrus în totalitate orășelul, numai biserica de aici, cu clopotul ei care a adunat credincioșii, spre a fi feriți de flăcările devastatoare, a rămas în picioare. Ceea ce pentru localnici a constituit mereu un semn că miracolele există.

Numai că, poliția, la plângerea oamenilor, n-a prea avut date pentru rezolvarea cazului. Însă, ieri noapte, doi polițiști de la detașamentul de poliție rutieră Carsoli, L’Aquila, au văzut pe banda de urgență a autostrăzii A24 ceva nefiresc pentru acel loc. Nu semăna cu un autovehicul, nici cu un om care, cine știe din ce motive, a trebuit să oprească.

Când oamenii legii s-au apropiat cu pistoalele din dotare în mâini, au descoperit clopotul furat de la biserica din Camerata. De altfel, preotul și o echipă de credincioși l-au recunoscut după înscrisurile făcute de cel care a realizat clopotul, precum și după semnul distinctiv înscris în materialul clopotului, imaginea unei Madone cu pruncul.

Cercetările continuă. Nu se cunosc autorii faptei, dar nici motivul pentru care clopotul a fost furat și, apoi, a fost abandonat pe autostradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole