Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reținută în timpul protestelor de la Moscova

Publicat: 23 ian. 2021, 18:30, de Irina Maria Mari, în Internațional , ? cititori
Soţia lui Aleksei Navalnîi a fost reținută în timpul protestelor de la Moscova
Iulia Navalnîia a fost reținută

Iulia Navalnîia – soţia principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi – a fost reținută, sâmbătă, de către poliție. Anunțul a fost făcut chiar de ea, pe contul său de Instagram, unde a postat în timp ce se afla în dubă.

„Scuzaţi calitatea proastă (a fotografiei), lumina este proastă în duba poliţiei”, a scris Iulia pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul mașinii.

View this post on Instagram

A post shared by @yulia_navalnaya

Sute de manifestanți au fost reținuți, sâmbătă, în Moscova și alte orașe din Rusia, unde au fost organizate proteste de susținere pentru Aleksei Navalnîi.

Oficialii ruși au anunțat că pe străzi au ieșit în jur de 4.000 de oameni, dar estimările corespondenților publicațiilor internaționale, spun că cel puțin 10.000 de oameni participă la manifestația din Moscova.

Un grup mare de oameni se îndrepta la amiază către Piaţa Manej, de la poalele Kremlinului.

Reuters scrie că poliţia rusă a reţinut 863 de persoane la mitingurile pro-Navalnîi din întreaga Rusie.

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară. El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.