Iunie, o lună de foc cu secetă puternică. Care sunt zonele cele mai afectate

Iunie se anunță o lună de foc cu temperaturi caniculare, dar și cu ploi destul de rare, în principal în zonele din sud și sud-estul țării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în perioada 30 mai – 6 iunie vom avea parte de temperaturi mai ridicate, comparativ cu valorile normale pentru acest interval, în principal în zonele de sud și sud-est ale țării. Cât despre ploi, acestea vor fi puține, iar zonele cele mai deficitare din punct de vedere pluviometric vor fi cele din sud-vestul țării.

Următoarea săptămână, 6 – 13 iunie, se va menține în aceeași tendință, cu temperaturi  mai ridicate, față de normalul perioadei, o tendință care se va vedea mai ales în partea de sud a țării. Pecipitaţiile vor fi în general cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM arată că în intervalul 13-20 iunie se vor înregistra temperaturi în general apropiate de normalul perioadei, cu un regim pluviometric deficitar în vestul și nord-vestul țăriii.

Ultima săptămână din iunie se caracterizează prin valori termice  în general similare celor înregistrate în mod obișnuit în acest interval, cu deficit de precipitații, însă, în jumătatea sudică a ţării.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole