Jaf de 113 de milioane de euro rezolvat după 3 ani

Majoritatea bijuteriilor furate dintr-o colecție istorică de artă din Dresda în 2019, în valoare totală de 113 de milioane de euro, au fost recuperate, au declarat reprezentanții poliției și procurorii germani.

Cele 31 de piese, inclusiv o decorație a Ordinului Polonez Vulturul Alb și o rochie decorată cu diamante, au fost preluate în custodie de anchetatorii din Berlin, au declarat autoritățile, conform Reuters.

Recuperarea lor a fost posibilă în urma negocierilor dintre procurori și avocații germanilor care sunt judecați pentru spargerea din noiembrie 2019 la Muzeul Gruenes Gewoelbe.

În total, piesele furate dintr-una dintre cele mai mari colecții de artă din Europa conțineau peste 4.300 de diamante cu o valoare estimată la peste 113 milioane de euro.

Procurorii cred că hoții au tăiat o parte a grătarului ferestrei și l-au atașat la loc pentru a intra în clădire cât mai repede posibil în timpul furtului.

Piesele returnate vor fi examinate de specialiști „pentru a le confirma autenticitatea și integritatea”, au spus autoritățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...