Jaful de la CSM București merge mai departe. Nicușor Dan, păcăliciul de serviciu al Gabrielei Szabo, prietena și protejata Gabrielei Firea

Publicat: 06 ian. 2022, 07:58, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Jaful de la CSM București merge mai departe. Nicușor Dan, păcăliciul de serviciu al Gabrielei Szabo, prietena și protejata Gabrielei Firea
Nicusor Dan si Gabriela Szabo

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, continuă ”opera” de tocare anuală de către CSM București a circa 15 milioane de euro din bani publici, fără să dea socoteală, de către Gabriela Szabo, prietena fostului edil Gabriela Firea. Practic, Nicușor Dan continuă obiceiurile Gabrilei Firea și refuză să facă public câți bani se risipesc de către CSM București.

Noua modă de comunicare: Pasarea răspunderii

Au trecut mai bine de patru ani de când pupila Gabrielei Firea, fosta atletă Gabriela Szabo, a fost impusă în fruntea Clubului Sportiv Municipal (CSM) București unde se toacă anual până la 15 milioane de euro, fără să dea vreo justificare, în timp ce performanțele sportive abia se văd cu lupa.

PUTEREA a solicitat anul trecut de mai multe ori în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, primarului general Nicușor Dan să ofere informații despre anumite cheltuieli efectuate din banii bucureștenilor de către CSM București, în special de echipa de handbal feminin. Dar, de fiecare data Nicușor Dan a pasat solicitările către Gabriela Szabo.

Sictirul Gabrielei Szabo și răspunsurile la mișto

Dar, prietena Gabrielei Firea din fruntea CSM refuză sistematic să facă public anumite cheltuieli făcute de club. Ba mai mult, transmite răspunsuri la mișto sau care nu au nicio legătură cu solicitarea. Elocvent în acest sens este ultima solicitare făcută lui Nicușor Dan de PUTEREA la care a răspuns Gabriela Szabo (vezi documentul în facsimil).

Am solicitat să ne precizeze ”Care este suma totală cheltuită în anul 2021 de CSM București pentru fiecare secție sportivă, atât la masculin cât și feminin, dar și la nivel de juniori și junioare?”Răspunsul Gabrielei Szabo ne-a comunicat că ” Execuțiile bugetare se regăsesc pe site-ul Clubului Sportiv Municipal București.”, dar pe site nu există informațiile solicitate de PUTEREA.

Un alt răspuns la mișto a fost cel prin care a dorit să aflăm ”Care este suma lunară netă cheltuită în 2020 și 2021 pentru cazarea sportivilor (seniori și senioare), dar și a antrenorilor și oficialilor de la CSM București, pentru câte locații (apartament, garsonieră, cămin și hotel) se plătește chirie lunară, cine sunt acei sportivi, antrenori și oficiali de la CSM București pentru care s-a plătit chirie?”, dar pupila Gabrielei Firea ne-a transmis că ”Sumele achitate pentru chiriile sportivilor și antrenorilor de la CSM București diferă de la lună la lună, de la an la an”.

Adică, hai le revedere că nu vă spun. O altă monstră de sictir transmisă de Gabriela Szabo este răspunsul la întrebarea: Câți sportivi legitimați de către CSM București au făcut parte din delegația României la Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020, cine au fost aceștia și ce performanțe au obținut la această competiție?

”Numele atleților Clubului Sportiv Municipal București participanți la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo, precum și rezultatele obținute de aceștia, sunt de notorietate și au fost publicate de toată media românească și internatională”, a răspuns prietena Gabrielei Firea. În primul rând nu am solicitat numai performanțele atleților la Tokyo, ci a tutoror sportivilor de la CSM București. Dar, în al doilea rând, România a avut nouă medaliați la Tokyo, dar niciunul nu este de la clubul finanțat din banii bureștenilor. Practic, CSM București a tocat anual circa 15 milioane de euro, dar zero medalii la Jocurile Olimpice de vară, ceea ce Înseamnă că marea performanță este doar un vis.

Bani tot mai mulți pentru performanțe tot mai modeste

Dar marea secretizare făcută de Gabriela Szabo este cea care privește banii cheltuiți de echipa feminină de handbal unde se plătesc cele mai mari salarii din lume pentru jucătoare, majoritatea din străinătate, dar de când a venit Gabriela Szabo performanțele sunt tot slabe de la an la an.

De fapt, la CSM a devenit o modă ca jucătoarele să se schimbe precum ciorapii, iar antrenorii ca și cămășile. Singura ”performanță” a Gabrielei Szabo de când a fost impusă la CSM București a fost mutarea sediului clubului din centrul Capitalei, unde chiria era zero lei, într-un imobil din Sectorul 3 unde chiria este cam 10.000 de euro pe lună.

Așadar, prin aceste răspunsuri Gabriela Szabo demonstrează că Nicușor Dan este doar o marionetă a acesteia și astfel continuă să toace  banii publici fără să dea socoteală.