Jaguar Land Rover va lansa, probabil în 2022, un Defender mai mare, pe trei rânduri

Publicat: 08 mart. 2021, 11:15, de Răzvan Zamfir, în LIFESTYLE , ? cititori
Jaguar Land Rover va lansa, probabil în 2022, un Defender mai mare, pe trei rânduri

Jaguar Land Rover (JRL) a dezvăluit, săptămâna trecută, un Defender dotat cu V8 supraalimentat, care oferă și o ediție super-luxoasă Carpathian, a confirmat și o altă adăugire la gama Defender: una mai mare, potrivit Automotive News.

Land Rover susține că va reînvia placa de identificare Defender 130 ca SUV și va păstra același ampatament ca Defender 110 cu patru uși, dar va adăuga 14 cm lungime pentru a găzdui al treilea rând de scaune.

Se pare că Jaguar Land Rover dorește ca noul SUV să ajungă la dealeri în termen de 18 luni, așa că noul Defender 130 să ajungă pe piață până în vara anului 2022. Rapoartele anterioare sugeraseră că un Defender pe trei rânduri va veni alături de versiunea V8.

De altfel, și Jeep adaugă trei noi SUV-uri pe trei rânduri în gama sa în 2021. Totuși, aceste schimbări nu îndreaptă Defender către motoare cu consum redus de combustibil și electrificate și nu simplifică gama pentru a contribui la îmbunătățirea producției și la construirea calității.

JLR anunțase în 2015 că ultimul model Defender va fi produs în acel an, dar au renunțat la idee, iar modele Defender vor reapărea pe străzi sub formă de SUV și nu off-roader așa cum eram obișnuiți.