Japonia a extins starea de urgenţă pentru Tokyo chiar înainte de Jocurile Paralimpice

Autoritățile japoneze au extins starea de urgenţă pentru Tokyo şi alte regiuni, chiar înainte de Jocurile Paralimpice, programate pentru perioada 24 august – 5 septembrie.

Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor avea loc fără spectatori. Actuala stare de urgenţă este a patra declarată de la începutul pandemiei de coronavirus.

Starea de urgență din Tokyo ar fi urmat să expire pe 31 august, dar a fost prelungită până pe 12 septembrie, scrie The Guardian.

Tokyo a anunţat 4.377 de noi cazuri de Covid-19 pentru ultimele 24 de ore, după ce vinerea trecută a înregistrat un record, de 5.773.

„Varianta Delta care se dezlănţuie în lume a cauzat un număr de cazuri fără precedent în ţara noastră.(…) Cazurile grave se înmulţesc rapid şi împovărează serios sistemul medical, mai ales în regiunea capitalei”, a spus prim-ministrul Yoshihide Suga.

Japonia a înregistrat, de la începutul pandemiei, peste 1,18 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi aproximativ 15.500 de decese asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...