Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume. Ce avere are șeful Amazon

Jeff Bezos, fondatorul gigantului de comerț electronic Amazon, rămâne cel mai bogat om de pe planetă, ocupând deci primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume.

Averea sa se ridică, în acest moment, potrivit estimărilor Forbes, la peste 195 miliarde de dolari.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, a înființat Amazon în garajul său din Seattle în 1994 ca o librărie online, iar compania a crescut continuu, extinzându-se și evoluând prin oferirea unei game aproape nelimitate de produse, până când a devenit cea mai mare firmă de comerț electronic din lume.

Amazon a prosperat extrem de bine în timpul pandemiei, când înclinația consumatorilor spre comerțul online s-a accentuat, veniturile companiei crescând în 2020 cu 38%, până la 386 de miliarde.

Jeff Bezos are puțin peste 11% din acțiunile Amazon, dar averea sa la acest moment este de aproape 200 de miliarde de dolari datorită evoluției la bursă ale titlurilor.

Magnatul american a devenit primul „centimiliardar” în 2018, iar apoi în luna iulie a aceluiași an, a fost proclamat „cel mai bogat om din istoria modernă”, când activele deținute au trecut de valoarea de 150 miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...