Jens Stoltenberg: Rușii nu se retrag, se regrupează pentru alte atacuri

Forțele ruse din Ucraina nu se retrag, ci se regrupează, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a comentat anunţurile Moscovei despre o reducere a operaţiunilor militare în jurul Kievului.

Potrivit Reuters, Stoltenberg a mai spus că alianța nu a fost încă convinsă că Rusia a negociat cu bună-credință la discuțiile de pace de la Istanbul, deoarece obiectivul militar al Moscovei de la lansarea invaziei Ucrainei nu s-a schimbat.

„Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas”, spune Stoltenberg.

Moscova spune că se concentrează acum pe „eliberarea” regiunii Donbas, două provincii din sud-est controlate parțial de separatiștii pe care Rusia i-a susținut din 2014.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință… Nu vedem o schimbare reală în obiectivul rușilor… ei continuă să urmărească un rezultat militar”, a declarat secretarul general al NATO.

El a mai spus că aliații NATO vor continua să furnizeze arme Ucrainei atât timp cât va fi necesar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Tichetele sociale de 250 lei vor fi acordate și în 2023....

Românii cu venituri mici vor beneficia de voucherele de 250 lei pentru aliemente și mese calde acordate prin Programul Sprijin pentru România și anul...