JO 2020. Atletism: Alexandru Novac, locul 12 la aruncarea suliţei

Atletul român Alexandru Mihăiţă Novac a ocupat locul 12, ultimul, în finala probei de aruncare a suliţei, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar medalia de aur a fost cucerită de indianul Neeraj Chopra.

Novac, care a intrat în finală cu a şaptea performanţă din calificări (83,27 m, season best pentru el), a aruncat 77,03 m la prima încercare şi 79,29 m la a doua, dar a ratat a treia tentativă şi a părăsit competiţia.

‘Eu sunt mulţumit de rezultatul pe care l-am obţinut astăzi, chiar dacă am dat 79,29 m, ţinând cont de rezultatele de anul acesta şi cât de greu mi-a fost în ultimii doi ani, schimbare de antrenor şi tot felul de lucruri, eu consider că am dat un rezultat bun. Chiar dacă în calificări am reuşit 83,27 m, probabil că am fost mai relaxat şi acum am pus presiune pe mine. La noi, între calificări şi finală, poate să fie şi o diferenţă de 10 m, aşa că 3-4 metri nu e ceva wow. Sunt cam singurul suliţaş din România care s-a calificat la Jocurile Olimpice, să nu zic greşit, în ultimii 30 de ani. Nu mă aşteptam să prind finala de 12, de asta am fost şi atât de bucuros. Şi acum nu am de ce să fiu supărat, pentru că am rămas pe 12. Aşa că să fii între primii 12 în lume este un lucru mare, cred eu”, a declarat Alexandru Novac după finala de la suliţă.

Chopra s-a impus cu performanţa de 87,58 metri, reuşită la prima aruncare, aducând Indiei primul titlu olimpic la atletism. Indianul de 23 de ani are în palmares doar un titlu de campion al Asiei în 2017 şi o medalie de aur la Jocurile Asiei, un an mai târziu. De asemenea, a obţinut aurul la Jocurile Commonwealth din 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole