JO 2020: Satul Olimpic şi-a deschis oficial porţile, în mod „discret”

Satul Olimpic de la Tokyo şi-a deschis în mod oficial porţile, marţi, cu zece zile înaintea startului competiţiei, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează agenţia EFE.

Însă, spre deosebire de ediţiile anterioare, deschiderea s-a făcut cu discreţie, fără o ceremonie sau un eveniment special de întâmpinare a sportivilor şi delegaţiilor oficiale în Satul construit pe 44 de hectare, în districtul Harumi, pe una dintre insulele artificiale din golful Tokyo.

Rezidenţii complexului au început să sosească marţi în locul în care vor fi cazaţi pe durata participării lor la Jocuri, în afara atenţiei mass-media şi fără ca organizatorii să dorească să ofere cifre referitoare la primii „chiriaşi„. În „bula” şi formatul simplificat al acestor Jocuri Olimpice, responsabilii comitetului Tokyo-2020 au ales să anuleze ceremoniile de întâmpinare care au caracterizat deschiderea Satului Olimpic la ediţiile precedente, dată fiind necesitatea „luării acestor precauţii pentru a preveni răspândirea Covid-19″, potrivit unui comunicat.

Un număr mare de maşini de poliţie au fost parcate în afara Satului sportivilor, în momentul în care autobuzele au intrat în complexul împrejmuit, fără nicio vizibilitate a sosirii lor din exterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...