JO Tokyo 2020: UPDATE: Ana-Maria Popescu, argint în finală la spadă. Prima medalie pentru delegația română

Scrimera română Ana-Maria Popescu a obținut medalia de argint în finala disputată duminică cu sportiva chineză Yiwen Sun. Meciul a intrat în prelungiri după 10-10 la finalul celor 9 minute regulamentare. Sportiva chineză a reușit tușa de aur.

Ana-Maria Popescu s-a calificat, sâmbătă, în finala probei individuale feminine de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a dispus de Katrina Lehis (Estonia), cu 15-11.

„Cât de ușoară este scrima atunci când faci ce trebuie”, a spus Popescu la finalul partidei din semifinale. Lupta pentru medalia de aur va avea loc astăzi, în jurul orei 14:45.

Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la individual în 2008, la Beijing, şi campioană olimpică la Rio, în 2016, cu echipa, a controlat tactic meciul cu sportiva baltică de la un capăt la altul, câştigând fără emoţii.

La Tokyo, Popescu (CSA Steaua) a intrat direct în turul secund, câştigând cu 15-10 meciul cu singaporeza Kiria Tikanah Abdul Rahman, după care a învins-o în optimi pe Sera Song (Coreea de Sud), cu 15-6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...