Joc ambiguu: Belarus, pion important pe masa de șah a lui Putin?

Cotidianul economic francez Les Echos vorbește, într-o amplă analiză pe tema momentului – conflictul Rusia-Ucraina, despre „L’ambigu jeu biélorusse” („Jocul ambiguu al Belarusului”).

Les Echos notează că această țară, în care au loc în acest moment manevre militare comune cu Rusia, poate deveni un pion important pe masa de șah a lui Putin. ”Recentele manevre militare au fost, printre altele, prilejul construirii unui pod în mai puțin de o oră pe râul Pripiat, care desparte Ucraina de Belarus, ceea ce a dus la speculații intense pe rețelele de socializare”, punctează sursa menționată.

Președintele belarus Alexander Lukașenko va fi vineri la Moscova

Pe de altă parte, Minsk-ul a declarat miercuri că „nici un soldat rus nu va rămâne în Belarus” după încheierea manevrelor comune cu Rusia, manevre la care ataşatul militar ucrainean a fost autorizat să participe”, relatează publicația franceză, care mai amintește în context că președintele belarus Alexander Lukașenko se va deplasa vineri la Moscova pentru a discuta cu omologul său rus despre… securitatea europeană.

Țara sa, aflată sub presiunea sancțiunilor occidentale, a cerut Moscovei un credit de urgență de 3,5 miliarde de dolari, care i-a fost refuzat miercuri, mai evidențiază Les Echos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole