Jocuri de culise surprinzătoare, cu iz politic, pe spatele fermierilor

O acțiune a unor fermieri din sudul țării denumită pompos congres care a avut loc la începutul acestei săptămâni la o fermă din județul Giurgiu este doar începutul unui joc politic pentru alegerile din 2024.

Prietenie controlată de la… Olt

De câțiva ani, pe eșicherul agricol al României a apărut Asociația Forța Fermierilor condusă de fost ziarist. Până la intrarea PSD-ului la guvernare, asociația devenise foarte vocală la adresa ministrului Agriculturii de la aceea vreme, Adrian Oros. Însă, după instalarea deputatului PSD de Olt, Adrian Chesnoiu, această asociație a devenit foarte prietenoasă cu ministrul Agriculturii.

Și printre primele întâlniri ale acestuia ca ministru a fost cea cu reprezentanții acestei asociații: ”Membrii Asociației Forța Fermierilor, în dialog cu ministrul Agriculturii. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu…”.

Ulterior, au mai fost o serie de ieșiri publice pro PSD ale asociației cum ar fi ”Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT!” sau ”Asociaţia Forţa Fermierilor a depus joi o adresă oficială privind redeschiderea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în vederea finanţării obiectivelor de interes naţional din sectorul agricol – sistemul naţional de irigaţii şi o reţea naţională de depozite regionale”.

Punctul culminant al asalturilor acestei asociații a fost atins luni, 24 mai 2022, prin așa zisul congres al fermierilor care a avut loc la o fermă din localitatea giurgiuveană Iepurești.Primul eveniment în platforma demonstrativă Forța Fermierilor AgroShow 2022, cu prezența fizică a peste 800 de fermieri, la 20 de kilometri de Capitală, într-una din cele mai performante ferme ale României!”, se preciza în comunicatul asociației.

În realitate, au fost mult mai puțini fermieri veniți majoritatea din Teleorman și Olt, cărora li s-a alăturat și câțiva din Giurgiu și Dâmbovița.

Trambulină politică pentru  2024

Numai că în spatelor acțiunilor organizate de această asociație agricolă este un aranjament politic cu bătaie lungă. Asociația Forța Fermierilor a fost girată și susținută de către baronul PSD de Olt, Paul Stănescu, și așa se explică și acțiunile prietenoase cu ministrul Adrian Chesnoiu.

Potrivit informațiilor noastre obținute de la mai mulți fermieri, această asociație vrea să se implice puternic în campaniile electorale din 2024, dar nu degeaba. Adică, vrea să impună pe listele PSD la alegerilor locale, dar mai ales parlamentare, cât mai mulți membrii ai asociației.

Practic, asociația va fi ca o anexă a PSD pentru alegerile din 2024, ceea ce deja a nemulțumit foarte mulți fermieri care sunt deciși să iasă de sub umbrela acestei asociații nășită de Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...