Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol

Publicat: 01 dec. 2021, 10:30, de Roxana Roseti, în SPORT , ? cititori
Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol

China avertizează că varianta cu răspândire rapidă a Covid, Omicron, va iniția provocări în găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă, din februarie, de la Beijing, conform AFP.

Chiar dacă China a încetinit răspândirea virusului Sars-Cov-2 la granițele sale prin restricții de călătorie și carantinări rapide, focarele interne recurente legate de varianta Delta au pus autoritățile în alertă maximă. „Cred că va duce cu siguranță la provocări legate de prevenire și control”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Zhao Lijian, adăugând că Beijingul „apreciază eforturile Africii de Sud de a oferi informații în timp util” cu privire la variantă.

Dar China are multă experiență cu Covid-19”, a adăugat Zhao. „Cred cu tărie că Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura fără probleme”. China este hotărâtă să desfășoare Jocurile Olimpice fără probleme, ceea ce ar fi o victorie decisivă pentru strategia de toleranță zero a Beijingului împotriva Covid-19. Mii de sportivi, mass-media și participanți care sosesc din străinătate sunt obligați să intre într-o carantină instituționalizată, atent supravegheată de către guvernul comunist.

Organizatorii au recunoscut luna trecută că virusul ar fi „cea mai mare provocare” în găzduirea Jocurilor.