Jocurile Olimpice de iarnă, în pericol

China avertizează că varianta cu răspândire rapidă a Covid, Omicron, va iniția provocări în găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă, din februarie, de la Beijing, conform AFP.

Chiar dacă China a încetinit răspândirea virusului Sars-Cov-2 la granițele sale prin restricții de călătorie și carantinări rapide, focarele interne recurente legate de varianta Delta au pus autoritățile în alertă maximă. „Cred că va duce cu siguranță la provocări legate de prevenire și control”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Zhao Lijian, adăugând că Beijingul „apreciază eforturile Africii de Sud de a oferi informații în timp util” cu privire la variantă.

Dar China are multă experiență cu Covid-19”, a adăugat Zhao. „Cred cu tărie că Jocurile Olimpice de iarnă se vor desfășura fără probleme”. China este hotărâtă să desfășoare Jocurile Olimpice fără probleme, ceea ce ar fi o victorie decisivă pentru strategia de toleranță zero a Beijingului împotriva Covid-19. Mii de sportivi, mass-media și participanți care sosesc din străinătate sunt obligați să intre într-o carantină instituționalizată, atent supravegheată de către guvernul comunist.

Organizatorii au recunoscut luna trecută că virusul ar fi „cea mai mare provocare” în găzduirea Jocurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...