Joe Biden a lipsit de la dineul liderilor NATO de la Vilnius

Publicat: 12 iul. 2023, 09:26, de Cristian Căliman, în Internațional
Joe Biden a lipsit de la dineul liderilor NATO de la Vilnius

Preşedintele Joe Biden nu a participat la dineul de marţi seară al şefilor de stat şi de guvern din NATO, care s-au reunit la Vilnius, în Lituania.

Presat de reporterii care călătoresc cu preşedintele să spună de ce Biden nu se prezintă la dineu, un oficial a spus că preşedintele „are patru zile pline de întâlniri oficiale şi se pregăteşte pentru un discurs important, mâine, pe lângă încă o zi la summit”, scrie News.ro. 

Secretarul de stat Antony Blinken urma să participe la dineu în locul lui Biden.

Nu este prima dată când Biden sare peste cină la un summit major. A făcut-o şi anul trecut, la summitul din noiembrie al G-20, din Indonezia, preşedintele sărind peste dineul de gală cu liderii mondiali după o zi de întâlniri.

Luni, Biden s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak la Downing Street 10 şi cu Regele Charles la Castelul Windsor înainte de a călători spre Vilnius, în iar marţi a participat la o serie de întâlniri cu ocazia summitului NATO.

Miercuri, Biden va rosti un discurs public la Vilnius, înainte de a călători la Helsinki, unde va participa joi la Summitul Liderilor Nordici şi va răspunde la întrebări într-o conferinţă de presă.